VIRTUVĖ Nuo… Iki… Nr5 (2021 m.)

Naujausiame „VIRTUVĖ Nuo… Iki…“ numeryje :

Naujausias „VIRTUVĖ Nuo… Iki…“ numeris žada jums aibę skanių idėjų, naudingų patarimų bei įdomybių. Čia rasite daugybę receptų, leisiančių rudens derlių paversti gardžiausiais patiekalais; sužinosite, kodėl vyturiams ir pelėdoms reikia skirtingų pusryčių, kas ir kodėl sukūrė Solsberio kepsnį, kaip išsirinkti būtent jums tinkamiausią valgomojo stalą, koks garnyras geriausiai akompanuoja kiaulienos, jautienos, avienos, paukštienos ir žuvų patiekalams; atlikę testą išsiaiškinsite, kokiam pirkėjų tipui priklausote ir kaip galėtumėte sutaupyti parduotuvėje. Leiskite sau atrasti unikalų, kasdien visi kitokį skonių pasaulį ir atverkite jį savo artimiausiems žmonėms!

 

Pusryčiai vyturiams ir pelėdoms: kodėl reikia skirtingų patiekalų?

Jei visi galėtume gyventi pagal savo vidinį organizmo laikrodį, atrodo, jokių problemų rytais neturėtų kilti. Vyturiai pusryčiauja 7 valandą, pelėdos – 12, anokia čia bėda. Tačiau daugeliu atvejų tiek vieniems, tiek kitiems tenka patirti šiek tiek diskomforto. Dažnai darbo ar paskaitų grafikas verčia leistis į kompromisus su savo bioritmais. Anksti pakirdę vyturiai papusryčiauja, išlekia į darbą ir… artėjant pietų pertraukai jau gali būti alkani it vanagai. O iki paskutinės minutės žadintuvą snaudinusios pelėdos neretai čiumpa pusryčiams kas papuola arba apskritai šį valgiaraščio etapą praleidžia – vis tiek pakeliui į darbą jų organizmas dar tik bando krapštytis iš miego režimo.

Ką daryti, kad pirmasis dienos maistas – pusryčiai – ir vieniems, ir kitiems būtų visaverčiai, maistingi ir atitiktų organizmo poreikius? Ogi rinktis šiek tiek kitokius patiekalus, priklausomai nuo to, kada keliatės rytais. Būtent nuo to, kas taps mūsų pirmuoju dienos maistu, priklauso visos dienos energijos lygis, o dažnai – ir nuotaika.

Garnyro niuansai

Kasdienėje virtuvėje paprastai daug klausimų dėl garnyro nekyla. Bulvės, kruopos, šiltos ar šaltos daržovių salotos – visa tai pagardina pagrindinį patiekalą, padaro jį sotesnį. Ir neginčytinai populiariausias lietuviškas garnyras – tai bulvės: virtos, keptos, sutrintos į košę. Daugumai žmonių tai tiesiog skanu. Su tuo būtų sunku ginčytis. Bet… ne paslaptis: net ir gardžiausias kąsnelis anksčiau ar vėliau atsibosta. Arba staiga nusprendžiate, kad bulvės visai nedera prie jūsų mitybos režimo. Taigi ką rinktis vietoje jų ir kas prie ko tinka?

Kiekviena mėsos rūšis išsiskiria savitu skoniu ir aromatu. Tobulas garnyras šių savybių neužgoš, jis tik subtiliai išryškins ir pabrėš skonio natas.

Solsberio kepsnys: karas ir taika

Solsberio kepsnys, populiariai vadinamas „Solsberio steiku“ – jautienos maltinukas su sočiu, tirštu svogūnų padažu, paprastai patiekiamas su bulvių koše ir troškintomis daržovėmis. Ar galite patikėti, kad toks paprastas patiekalas gali turėti visai nepaprastą istoriją su karo žyme ir netgi politikos pėdsaku? Ką gi, pasiruoškite nustebti! Solsberio kepsnio receptūra glaudžiai susijusi ne tik su dietologijos istorija, bet ir su JAV pilietiniu karu, kai daugybė karių krisdavo ne tik nuo priešo kulkų, bet ir nuo niekam tikusios mitybos.

Viskas apie valgomojo stalą

Kas gali būti elementariau už paprastą stalą?! Ir vis dėlto, kai reikia jį išsirinkti, kyla aibė klausimų. Stalas, prie kurio susirenka valgyti šeima, – ypatinga vieta, nes čia ne tik valgoma, bet ir bendraujama, priimami svečiai, kartais dar gaminamas maistas ar ruošiami moksleivių namų darbai. Taigi pageidautina, kad jis būtų gražus, patogus ir funkcionalus. Be to, maksimaliai atitiktų jūsų šeimos poreikius. O jie gali būti skirtingi.

Žurnalas „VIRTUVĖ Nuo… Iki…“ jau prekybos vietose!

  • VIRTUVĖ Nuo... Iki...

    Žurnalas "Virtuvė. Nuo...Iki..." - 12 mėn. prenumerata

    20.00
  • VIRTUVĖ Nuo... Iki..

    Žurnalas "Virtuvė. Nuo...Iki..." - 6 mėn. prenumerata

    11.00
VIRTUVĖ Nuo... Iki...
VIRTUVĖ Nuo... Iki...
VIRTUVĖ Nuo... Iki..
VIRTUVĖ Nuo... Iki...
VIRTUVĖ Nuo... Iki...