VIRTUVĖ Nuo… Iki… Nr4 (2021 m.)

Naujausiame „VIRTUVĖ Nuo… Iki…“ numeryje :

Daugybė receptų – specialiai Jums: nuo traškių itališkų brusketų iki senų gerų lietuviškų raugintų agurkėlių, nuo aromatingos sriubos su voveraitėmis iki vištienos kepsnio su kriaušėmis ir medumi. Taip pat ieškome geriausios pieno ir ledų kokteilio formulės, atrandame idėjų, kaip gardžiausiai sudoroti cukinijų derlių, mėgaujamės ką tik išmušusia daržovių aukso valanda, domimės kulinarijos pasaulio įdomybėmis ir dalijame naudingus patarimus. Pasisemkite įkvėpimo!

Daugiau daržovių: dabar tai įgyvendinama!

Sveiki atvykę į šviežių, puikiai sunokusių daržovių sezoną! Tai laikas, kai patarimas į savo valgiaraštį įtraukti daugiau daržovių – ne tik naudingas, bet ir lengvai įgyvendinamas! Siūlome visą pluoštą receptų, kaip gardžiausiai patiekti daržo gėrybes.

Išsamus gidas, kaip paruošti pieno kokteilį namuose

Koks turėtų būti pieno kokteilis? Sodrus, saldus, tirštokas. Sakoma, jo konsistencija turėtų būti tokia, kad dalį gertumėte per šiaudelį, o dalį valgytumėte šaukšteliu.

Pieno kokteilis atsirado ir tobulėjo XIX-XX amžiuje. Už jo atsiradimą turėtumė būti dėkingi dviems ne itin seniems išradimams – tai šaldikliui ir elektriniam plakikliui.

Šiandien pieno kokteilį pasigaminti gana paprasta. Tam reikia keleto šaukštų vanilinių ledų, šlakelio pieno ir vieno ar keleto gardžių priedų. Tačiau pastaruoju metu pieno kokteilių puošybos tendencijos pasiekia tiesiog neįtikėtinas aukštumas. Kalorijų daug? Nesiginčysime. Tačiau prisiekusių smaližių akys, pamačius tokį kokteilį, sužvilga taip, tarsi būtų Kalėdos.

Tokią magiją galima sukurti ir namuose.

Grybų karas ir taika virtuvėje

Nepaisant to, kad kai kurie grybai – pavojingi, šis produktas išlieka vienu mėgstamiausių delikatesų įvairiose šalyse. Kiekviena grybų rūšis savaip ypatinga, turi tik jai vienai būdingų savybių. Kaip paruošti surinktus grybus? Kuriuos reikia lupti, kuriuos būtina apvirti? Kaip nepatekti į grybų mitų karalystę ir, žinoma, ką iš jų gardaus pagaminti? Visa tai – mūsų rubrikoje „Sezonas“.

2021-ųjų pirkėjas: koks jis?

Vos prieš kelerius metus, prieš pat pandemiją, gana sparčiai plitusios tendencijos pirkti kuo mažiau, atrodo, buvo pasiekusios savotišką piką. Visuomenėje, kurioje ne paprastas, o tiesiog besaikis vartojimas buvo tapęs gyvenimo norma, tapo itin populiaru… liautis pirkti. Tai tapo savotiška siekiamybe, populiarėjo ekspromtu organizuojamos dienos ar net savaitės be pirkinių. Kadangi įprastame gyvenime daugybė dalykų ateina ir praeina bangomis, buvo panašu, jog vartojimo atsisakymas tuoj tuoj taps viena populiariausių tendencijų. Tačiau visas kortas sujaukė pasaulį parklupdžiusi pandemija.

Viena vertus, kai visi užsidarėme namuose, vartojimas išties sumažėjo: penkis dalykinius kostiumėlius (po vieną kiekvienai savaitės darbo dienai) pakeitė tas pats jaukus sportinis kostiumas, vilkimas nuo pirmadienio iki sekmadienio, dauguma makiažo priemonių nugrimzdo giliai užmarštin. Tačiau pirkti nesiliovėme. Maža to, pirkimas tapo savotiška pramoga – ta viena iš nedaugelio, kuria dar galėjome mėgautis eidami į maisto prekių parduotuvę arba pirštu dėliodami prekes į pirkinių krepšelius telefono ekrane. Taigi pirkėjas iš parduotuvės niekur nedingo. Jis tik tapo šiek tiek kitoks. Koks?

Žurnalas „VIRTUVĖ Nuo… Iki…“ jau prekybos vietose!

VIRTUVĖ Nuo... Iki...
VIRTUVĖ Nuo... Iki..
VIRTUVĖ Nuo... Iki...
VIRTUVĖ Nuo... Iki...