Moters savaitgalio virtuvė Nr.9 (2020m.)

Sveikai, gardžiai, išradingai ir taupiai

Dar vienas dosnus mėnuo – rugsėjis. Užderėjo bulvės. Taip, taip, lekia į jas strėlės, kad labai kaloringos, tačiau atidžiau panagrinėkime, ar tikrai tiesa ir ko organizmas gauna iš bulvės. Ar tikrai viską žinome, gaminame ir deriname su kitais produktais taip, kad ši daržovė būtų ne tik pigus, sotus, bet ir vertingas maistas? Išragaukite nuo keptų skiltelių, bulvių šimtalapio, virtinukų iki kugelio.

Jau norisi vėl mėsytės? Siūlome ne bet kokią, o mėsą čempionę – triušieną. Joje daugiau nei jautienoje baltymų, mažiau cholesterolio ir daugiau geležies. Be to, jos mūsų organizmas įsisavina net 95 proc., o kitos rūšies mėsos – apie 50–60 proc.

Kaip rugsėjį be rudens karalienių – kriaušių – gundymų.

Vėl spartesnis darbų tempas, prasidėję vaikų mokslai. Siūlome 20 paruoštukų ir „budinčių“ ne tik užkandžių receptų. Vieni padės greitai numarinti išbadėjusiųjų alkį. Kiti sutrumpins valgio ruošimo laiką.

Visada svarbu, kad kasdienis valgis prididėtų prie sklandaus širdies, kepenų darbo. Siūlome fantastiškai skanius, spalvingus ir nesudėtingus receptus.  

Ir svarbiausia – kviečiame į savo komandą!!! Kurkime žurnalą „Moters savaitgalio virtuvė“ kartu! Siųskite savo TOP receptą (-us), o mes originaliausius išspausdinsime jau spalio numeryje.

Laukiame recepto (-ų) su patiekalo nuotrauka, be to, būtinai pridėkite SAVO nuotrauką. Dalykimės tuo, ką mokame geriausiai, kuo išradingai vaišiname svečius!

Receptus ir nuotraukas siųskite el. paštu administracija@leidiniugrupe.lt.
Ieškokite SAVĘS jau kitame žurnalo numeryje!

Iššūkis: išradingai, nebrangiai

Besimėgaudami bobų vasaros maloniais saulės spinduliais, rudenėjančiomis spalvomis vaišinkitės paprastais patiekalais, bet su trupiniu išmonės ir improvizacijos.

Pikantiškas bulvių užkandis su silke ir burokėlių kremu 

Pikantiškas bulvių užkandis su silke ir burokėlių kremu 

3–4 virtos bulvės

1 silkės filė

Burokėlių kremui: 1 virtas arba keptas burokėlis + 50 g minkšto ožkų sūrio + 1 šaukštas balzaminio acto + 100 ml grietinėlės + 2 šaukšteliai želatinos + druskos, baltųjų pipirų pagal skonį

Naujas projektas: vaišinamės su draugais 

Blynukai, blynai, vafliai – iš daržovių. Bulvinių blynų niekas neatsisako. Labai skanūs ir kitų daržovių. Kepkite ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje, vaflinėje. Prie jų tinka visokiausi pagardai – nuo silkės iki įvairiausių padažų.

Iš mėnesio produktų

virtos kriaušės su plakta grietinėle Desertas: virtos kriaušės su plakta grietinėle ir šokoladu

2–3 kriaušės

500 ml raudonojo sauso vyno arba skiestų raudonų uogų sulčių

1 apelsinas

cukraus arba medaus pagal skonį

Prieskoniai: 5 gvazdikėliai; 2 cinamono lazdelės; 3 kardamonų ankštys; 3 žvaigždiniai anyžiai

Gundo, tiesa? Nepaprastai gardu!
Moters savaitgalio Virtuvė
Moters savaitgalio Virtuvė
Moters savaitgalio Virtuvė
Moters savaitgalio Virtuvė
moters savaitgalio virtuvė