Moters savaitgalio virtuvė Nr.05 (2022 m.)

Gegužė virtuvėje gali būti gaivi, švelni, saldi, truputį egzotiška bei jau kvepianti tikru dūmu: pažaiskime skoniais – padėti tai padaryti pasirengęs „Moters savaitgalio virtuvės“ naujasis numeris. 

Ramybės ir skalsos mums visiems!

Glazūruotas užkandis               

3 šaukštai nesūdyto sviesto

1/2 puodelio sezamų pastos „Tahini“ arba riešutų sviesto

1 ryšelis ridikėlių

1/4 puodelio sezamų sėklų

druska

Tartaletė su sūriu, lašiša ir daržovėmis   

Tešlai:

200 g miltų + 1 šaukštelis kepimo miltelių + žiupsnelis druskos

2 šaukštų lydyto sviesto 

8–10 šaukštų agurkų marinato arba tiesog ledinio vandens

keli svogūnų laiškai

1 česnako skiltelė

1/2 šaukštelio maltų kmynų arba kalendrų

Patiekti: grietinėlės sūris + sūdyta arba rūkyta lašiša + ridikėliai + smidrai + špinatų lapeliai + žirneliai + žalumynai (krapai, laiškiniai česnakai) + sezamų sėklos + citrinos sultys + nutarkuota žievelė

Vištienos kukulių ir svogūnų vėrinukai     

2 raudonieji svogūnai 

Kukuliams: 

500 g maltos vištienos

100 g džiūvėsėlių

50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

2 česnako skiltelės

Moters savaitgalio Virtuvė
Moters savaitgalio Virtuvė
Moters savaitgalio Virtuvė
Moters savaitgalio Virtuvė
moters savaitgalio virtuvė