Moters savaitgalio virtuvė Nr.05 (2022 m.)
Gegužė virtuvėje gali būti gaivi, švelni, saldi, truputį egzotiška bei jau kvepianti tikru dūmu: pažaiskime skoniais – padėti tai padaryti pasirengęs „Moters savaitgalio virtuvės“ naujasis numeris.
Ramybės ir skalsos mums visiems!
Glazūruotas užkandis
3 šaukštai nesūdyto sviesto
1/2 puodelio sezamų pastos „Tahini“ arba riešutų sviesto
1 ryšelis ridikėlių
1/4 puodelio sezamų sėklų
druska
Tartaletė su sūriu, lašiša ir daržovėmis
Tešlai:
200 g miltų + 1 šaukštelis kepimo miltelių + žiupsnelis druskos
2 šaukštų lydyto sviesto
8–10 šaukštų agurkų marinato arba tiesog ledinio vandens
keli svogūnų laiškai
1 česnako skiltelė
1/2 šaukštelio maltų kmynų arba kalendrų
Patiekti: grietinėlės sūris + sūdyta arba rūkyta lašiša + ridikėliai + smidrai + špinatų lapeliai + žirneliai + žalumynai (krapai, laiškiniai česnakai) + sezamų sėklos + citrinos sultys + nutarkuota žievelė
Vištienos kukulių ir svogūnų vėrinukai
2 raudonieji svogūnai
Kukuliams:
500 g maltos vištienos
100 g džiūvėsėlių
50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
2 česnako skiltelės