
Moters savaitgalio virtuvė Nr.12 (2021m.)
Prieš šventes virtuvė kvepia vaikystės prisiminimais, tampa gardžiausių ieškojimų, idėjų vieta. Visi receptai ir patarimai tikimės dosniai prie to prisidės. Rinkitės, gaminkite, tobulinkite!
Dėkojame už tai, kad buvote kartu šiuos visiems nelengvus metus. Ačiū už šią dovaną. Susitikime ir kitais metais.
Jaukaus advento, Kūčių vakarienės, gardžių ir smagių Kalėdų!
Kalakutienos filė su riešutų, kriaušių įdaru
200–250 g šoninės
2 šaukštai sviesto
Marinatui: 1 l vandens + 1 šaukštas druskos + 1 šaukštelis medaus + 1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių + 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
Įdarui: 1 didelė tvirtesnė kriaušė + 1 svogūnas + 3 šaukštai graikinių ar kitų kapotų riešutų + 1 padžiūvusio duonos kepalo kubelių + 1/2 stiklinės sultinio + 2 šaukštai aliejaus + po 1 šaukštelį smulkintų šalavijų ir čiobrelių lapelių
Šventiškai atrodantis užkandis
1 apvalus duonos kepalas (tinka ir bandelės)
6 šaukštai sviesto + 1 šaukštelis garstyčių arba krienų + 1 šaukštas grietinėlės sūrio + prieskoninės žolelės
1 keptas burokėlis
2 marinuoti agurkėliai
2 kietai virti kiaušiniai
1 šaukštas konservuotų kukurūzų
1 citrina
žiupsnis žalumynų
Mandarinai romo sirupe
100 g cukraus
200 ml vandens
6 kardamonų sėklos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
šlakelis romo
Iš vandens, cukraus ir prieskonių išvirkite sirupą. Nukelkite nuo viryklės ir uždengę palaikykite, kol atvės. Nulupkite mandarinus, sudėkite į stiklainiukus. Sirupą perkoškite. Jo pilkite iki pusės stiklainio, o tada iki viršaus – romo. Uždarykite ir laikykite savaitę. Tokie mandarinai tinka desertams, kepiniams, užkandžiams gaminti ir, be jokios abejonės, būtų gardi dovana.