
Moters savaitgalio virtuvė Nr.11 (2021m.)
Tegu šis lapkritis būna ryškus skoniais, dar nebandytais naujais atradimais virtuvėje. Tikrai idėjų nepritrūks, nes vien moliūgai kiek jų pažeria. Tegu prie stalo kviečia ne tik arbatos puodelis, bet ir… kąsnelis. Taip, nesuklydote. Išragaukite visus. Išbandykite ir įdomių derinių raugintus kopūstus. Nepamirškite skanių naminių miltivitaminų iš savo virtuvės.
Skaunaus ir būkit sveiki!
Keptas paltusas ant daržovių pakloto
- 1–1,5 kg paltuso
- 2–3 bulvės
- 1 vidutinė morka
- 1 svogūnas
- 1 sauja vyšninių pomidorų
- 1 česnako galvutė
- šlakelis aliejaus
Moliūginė sriuba su obuoliais ir šermukšniais
- 500 g moliūgo tyrės
- 1/2 puodelio šermukšnių
- 2 didesni rūgštoki obuoliai
- 2 šaukštai sviesto (arba alyvuogių aliejaus)
- 1 mažas kubeliais pjaustytas svogūnas
- 1/2 puodelio grietinėlės
- 2–4 puodeliai vištienos arba daržovių sultinio (nelygu, kokio tirštumo sriuba patinka)
- 1/2 puodelio obuolių tyrės be cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis maltų baltųjų pipirų
- 1 šaukštas smulkintų šalavijų lapelių
- žiupsnis malto muskato
Kiniška generolo Tso vištiena
- 350 g vištų krūtinėlių arba blauzdelių mėsos
- 2 džiovintos aitriosios paprikos
- 3 šaukštai aliejaus
- 2 šaukšteliai tarkuoto imbiero
- 2 šaukšteliai smulkinto česnako
- 2 šaukštai svogūnų laiškų
- 200 g virtų ryžių
- 2 šaukšteliai sezamų aliejaus
Marinatui: 2 šaukštai aliejaus + 4 šaukšteliai sojų padažo + 2 šaukšteliai krakmolo + 1 kiaušinio trynys
Padažui: 3 šaukštai vištienos sultinio + 1 šaukštas ryžių acto + 1 šaukštas pomidorų pastos + 1 šaukštas vandens + 4 šaukšteliai sojų padažo + 1/2 šaukštelio krakmolo