Moters savaitgalio virtuvė Nr.10 (2020m.)

Sveikai, gardžiai, išradingai ir taupiai

Dar vienas dosnus mėnuo – spalis. Prasideda moliūgų metas. Tai viena universaliausių daržovių: minkštimą galite valgyti žalią, tinka kepti, virti, troškinti, raugti, marinuoti. Šį kartą – nuo paruoštukų, kurie visada gelbsti skubant, sočių, greitai paruošiamų pietų ir vakarienės valgių iki desertų.

Rudenį didžiausias pasirinkimas ėrienos ir avienos. Joje nėra adrenalino, cholesterolio, padeda išvengti diabeto, aktyvina kasos darbą, tad troškinkite, kepkite ir skaniai valgykite.

Koks ruduo be kvepiančių svarainių ir jų pusseserių cidonijų? Gaminkite ne tik sirupą – išbandykite 10+ receptų.

Vėl spartesnis darbų tempas, prasidėję vaikų mokslai. Siūlome daržovių keksiukus, kurie tiks užkandžiams, pietų dėžutei ir net vaišėms.

Šį rudenį streso visi iki vieno patiria dvigubai daugiau. Yra produktų, kurie padeda jį įveikti? Kas, kaip, kodėl ir antistresiniai patiekalų receptai.

Svarbiausia – kviečiame į savo komandą!!! Kurkime žurnalą „Moters savaitgalio virtuvė“ kartu! Siųskite savo TOP receptą (-us), o mes originaliausius išspausdinsime jau spalio numeryje.

Laukiame recepto (-ų) su patiekalo nuotrauka, be to, būtinai pridėkite SAVO nuotrauką. Dalykimės tuo, ką mokame geriausiai, kuo išradingai vaišiname svečius!

Receptus ir nuotraukas siųskite el. paštu administracija@leidiniugrupe.lt.
Ieškokite SAVĘS jau kitame žurnalo numeryje!

 

Sveikata iš virtuvės
Antrisesiniai pietūs/vakarienė: menkė su paprikomis

Baltymai + vitaminai B, C
500 g menkių filė
2 pomidorai
2 paprikos
3 česnakų skiltelės
1 saujelė alyvuogių
80 g fetos sūrio
Prieskoniai: 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių + žiupsnis džiovintų čiobrelių + druska, pipirai
1 sauja kapotų petražolių
šlakelis citrinos sulčių
aliejus

Naujas projektas: sotūs vieno indo pietūs

vieno indo pietūsTikras patogumas ruošti pietus viename inde. Sudėjote į troškintuvą, pastatėte ant viryklės arba su skarda įkišote į orkaitę, ir ramu – nereikia stovėti, maišyti. Laikas, kol sėsite prie stalo, tegu bus skirtas jūsų pomėgiui, jaukiam pokalbiui.

 

Iššūkis: išradingai ir greitai
Vyniotinis „Žirafa“Vyniotinis „Žirafa“ – vaikams tikrai patiks

Tešlai: 60 g jogurto + 15 g aliejaus + 5 ml obuolių acto + 4 kiaušiniai + 100 g cukraus + 130 g miltų + 1 šaukštelis kepimo miltelių + žiupsnis druskos +2 šaukštai nesaldžių kakavos miltelių + 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Kremui: 300 g varškės + 70 ml plakamosios grietinėlės + 100 g minkšto sviesto + 60 g cukraus pudros pagal skonį + 2 šaukšteliai vanilinio cukraus + 2 šaukštai kakavos miltelių

2 bananai

Gundo, tiesa? Įspūdinga ir nepaprastai gardu!