
Moters savaitgalio virtuvė Nr.09 (2021m.)
Sveikai, gardžiai, išradingai ir taupiai!
- Siūlome balandėlių receptų. Jų tiek, jog pakaks visam rudeniui.
- Nieko nėra geriau, kai namuose… YRA KĄ VALGYTI… Paruoštukai visada gelbsti, kai reikia alkį nuraminti ČIA ir DABAR. Jie taupo laiką, kai skubate paruošti pusryčius, pietus ar vakarienę.
- Rudens pradžioje tegu grybai tampa mėsos alternatyva. Išbandykite kvapniausius mūsų siūlomus patiekalus. Tikimės, pravers ir patarimai.
- X Maisto reikia ne tik mokinukų smegenims… Ką valgyti, kad smegenys nesentų ir protas būtų aštrus? Siūlome šią pareigą atlikti gardžiai ir naudingai.
Skanių naujų potyrių!
Bulvių košės ir sūrio užkandžių pyragas
Papločiams: 500 g bulvių (jau nuskustų) + 1 svogūnas + 150 g miltų + 1 ryšelis krapų + 3 šaukštai aliejaus + 5 džiovinti pomidorai aliejuje
Česnakiniam aliejui: 3–4 česnako skiltelės + 3 šaukštai aliejaus
Pertepimui: 2 pakeliai varškės + 3 česnako skiltelės + 3 šaukštai graikiško jogurto + 1 mažas agurkas + 2 šaukštai krapų
Išbandykite – tikrai gardu ir gerai atrodo ant stalo!
Vištų kumpeliai su slyvų padažu vistiena
- 8 kumpeliai
- 10 slyvų
- 2 šaukštai medaus
- 3 šaukštai sojų padažo
- 2 šaukštai tarkuoto imbiero
- 1/2 citrinos sulčių
- 4 česnako skiltelės
- 3 šaukštai aliejaus
- 1 čiobrelių šakelė
- žiupsnis pipirų, druskos
Padažui: 500 g slyvų be kauliukų + 80 g datulių = 4 česnako skiltelės +1/2 aitriosios paprikos arba 1/4 šaukštelio jų dribsnių + –3 šaukštai balzaminio acto (pagal skonį) + 1/4 šaukštelio druskos
Šilti sumuštiniai: įkvepiantys improvizuoti bandos
Palepinkite namiškius tokiais sumuštiniais – tikrai sulauksite liaupsių už išradingumą, sotumą ir gardumą.