Moters savaitgalio virtuvė Nr.03 (2021m.)
Išnaudokime laiką, kurį šiuo metu dažniausiai leidžiame namuose, eksperimentuodami, išbandydami naujus receptus, stiprindami sveikatą ne maisto papildais, o gardžiu maistu.
Mėnesio produktai: gaivieji kiviai, porai ir avinžirniai. Neįtikėtina, kiek įdomiausių jų skonių dar neišragavote. Maltinukai – itin jaukus naminis patiekalas, bet jie tikrai gali būti dar įvairesni, sultingesni, puresni. Sugundėme?
Jau visi žino, kad sąnariams ir odai reikia kolageno. Bet jo reikia daug daugiau, nei manėte, – kad nesiskųstumėte prastu virškinimu, kad patikimai dirbtų širdis. Jo atsargas siūlome papildyti paprastais ir netikėtais patiekalais.
Jūsų rankose naujas net 16 p. storesnis žurnalas. Vadinasi, daugiau receptų, patarimų, temų.
Ramaus, skalsaus laiko, sveikatos!
Kodėl humusas toks populiarus?
Populiari avinžirnių užtepėlė – humusas – yra vienas seniausių patiekalų pasaulyje, minimas dar Senajame Testamente.
Dėl to, kad paprastai paruošiamas, humusą galima vadinti greitu, bet sveiku maistu. Pietų ir Rytų šalyse jis dažniausiai patiekiamas lėkštėje kartu su pita – duonos paplotėliu. Taip pat avinžirnių užtepėlę galima valgyti ir kaip užkandį su daržovėmis, salotomis. Dar labai dažnai šis patiekalas naudojamas kaip pagrindinių patiekalų priedas arba padažas. Pagal sezoną humusą galite pagardinti ir nuspalvinti – špinatais, burokėliais, moliūgu.
Itališka pica / duona / vyniotinis „Strombolis“
Vieni šį kepinį vadina pica, kiti – duona. Tik italai galėjo sugalvoti tokį pavadinimą. Strombolis yra Sicilijoje veikiantis ugnikalnis. Kodėl kepinys pavadintas jo garbei? Prieš kišant kepti, vyniotinio viršus kas 5–7 cm įpjaunamas aštriu peiliu. Kepant sūris bando išsiveržti pro įpjovas – todėl ir „Strombolis“…
1 picų tešlos pakuotės
1 puodelis naminio pomidorų padažo
150 g mocarelos sūrio
2 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
200 g saliamio dešros griežinėlių
200 g karštai rūkyto kumpio griežinėlių
1 kiaušinis žiupsnis raudonėlių
Žuvų drebučiai su krevetėmis
po 350 g lašišų ir menkių filė su oda
250 g virtų išlukštentų šaldytų krevečių
2 lašišų galvos
1 svogūnas
2 morkos
2 laurų lapai
druska, pipirų žirneliai
2 petražolių šakelės
2 l vandens + 40 g želatinos
krapų šakelės
1/2 citrinos griežinėliai
Gundo, tiesa? Naudinga ir nepaprastai gardu!
350 receptų, patarimų, idėjų rasite žurnale “Moters savaitgalio” Virtuvė” Nr.3.