Moters savaitgalio virtuvė Nr.01 (2022 m.)

Tebus 2022 m. gardesni, sveikesni, jaukesni ir skalsesni! Kad ir kokie sūkuriai įsisuktų į mūsų gyvenimą, namai, jų virtuvė yra ta vieta, kurioje visada gera, saugu. Jau dveji metai tai jutome be jokių išimčių. Namuose pusryčiavome, pietavome, vakarieniavome ne tik savaitgaliais. Įsitikinome, kad gurkšnis, kąsnis turi būti ne tik skanūs, bet ir sveiki, kad turime būti išradingi. Šiandienėje situacijoje dar pridėtume – ir taupūs. Vadinasi, reikia daugiau receptų, patarimų, temų, kad kiekvienoje virtuvėje vyktų maži stebuklai. O stebuklu gali virsti bet kas – kad ir su meile iškeptas gimtadienio kepsnys ar savaitgalio pietums išvirti ukrainietiški barščiai su „pampuškomis“.

Sumuštinukai „Žieminiai arbūziukai“    

Duonos riekelės + 1 avokadas + 1 greipfrutas + trupintas minkštas arba varškės sūris + juodosios alyvuogės + šlakelis aliejaus + žiupsnis kapotų pistacijų arba skrudintų moliūgų sėklų.

Ant duonos riekelių dėkite po avokado ir greipfruto be plėvelių skiltelę. Pabarstykite pipirais, druska, mėgstamomis žolelėmis, apšlakstykite aliejumi. Užberkite sūrio, papuoškite alyvuogėmis. Sumuštinukus labai pagardintų bazilikų lapeliai. 

Desertas „Karštos širdys“ 

Biskvitui: 170 g miltų + 1/2 šaukštelio kepimo miltelių + 1/3 šaukštelio maistinės sodos + 1 šaukštelis kakavos + 150 g cukraus + 2 šaukšteliai vanilinio cukraus + 2 kiaušiniai + 150 g aliejaus + 140 g kefyro arba natūralaus jogurto + 1 šaukštelis obuolių acto + keli lašai raudonų maistinių dažų

1 pakelis raudonos spalvos želės (miško uogų, aviečių arba braškių)

Kremui: 1 pakelis pertrintos varškės + 30 g cukraus pudros (pagal skonį) + 1 šaukštelis vanilinio cukraus + 200 ml plakamosios grietinėlės + citrinos sulčių pagal skonį

Karštos obuolių sultys su šakelėmis ir prieskoniais

Toks gėrimas tiks neštis į mišką ar susiruošus ant kalno važinėtis pašikniukais. Galite ir niekur nesinešti – tik išpilstyti į taures ir gerti prie židinio. Skaniau, žinoma, bus po apsnigta egle, bet tiks ir namie…

 

  • 1 l natūralių nesaldytų obuolių sulčių
  • 2 šaukštai medaus
  • po kelias šakeles aviečių, vyšnių, juodųjų serbentų
  • 1 šaukštelis džiovintų kiaulpienių ir trūkažolių šaknų

Prieskoniai: 1 cinamono lazdelė + keli gvazdikėliai + 1 kardamono ankštis + keli kvapieji pipirai + žiupsnelis maltos kalendros, kmynų sėklų

Moters savaitgalio Virtuvė
Moters savaitgalio Virtuvė
moters savaitgalio virtuvė
moters savaitgalio virtuvė
moters savaitgalio virtuvė
moters savaitgalio virtuvė