VIRTUVĖ Nuo… Iki… Nr1 (2021 m.)

Naujausiame „VIRTUVĖ Nuo… Iki…“ numeryje :

   „Šiandien noriu pagaminti ką nors skanaus.“ Maždaug tokiais žodžiais prasideda didysis kulinarinis nuotykis virtuvėje. Žodžių junginys „kas nors skanaus“ gali slėpti bet ką – nuo sumuštinio iki sultingo kepsnio, nuo dubenėlio šiltos sriubos iki prabangaus torto. Naujausiame „VIRTUVĖ Nuo… Iki…“ numeryje netruks puikių receptų ir naudingų patarimų. Skaitytojų pageidavimu – patiekalų idėjos su dviem itin populiariais ingredientais, žuvimi ir avinžirniais. Siūlome paragauti gardžių žiemiškų kreminių sriubų, išsikepti saldžių ir pikantiškų blynų (juk blynų nebus per daug!)

Kaip sukomponuoti tobulą užkandžių lėkštę? Kokie populiarūs maisto deriniai gali virsti rimtu iššūkiu skrandžiui? Kaip naudoti ir ką gaminti iš šaldytų uogų? Kokie produktai vadinami supermaistu ir ar tikrai jie suteikia supergalių? Kodėl verta (ir labai įdomu!) ruošti maistą kartu su vaikais? Kokių gėrybių maistui ieškoti žiemą miške? Apie visa tai – „VIRTUVĖ Nuo… Iki…“ vasario-kovo numeryje!

Maistas, kurio jūs geidžiate: žuvys ir avinžirniai
žuvys ir avinžirniai

Vos pasirodžius paskutiniam praėjusių metų „VIRTUVĖ Nuo… Iki…“ numeriui, savo skaitytojų feisbuke ir instagrame paklausėme, kokius produktus norėtumėte matyti būsimo žurnalo rubrikoje „numerio ingredientas“. Išryškėjo 2 nepralenkiami lyderiai: feisbuke – žuvys, instagrame – avinžirniai. Tai du pastaruoju metu itin populiarūs produktai. Kodėl?

Pasak mitybos specialistų, kiekvienais metais vis labiau gausėja išsilavinusių vartotojų būrys – žmonių, kuriems rūpi ne šiaip maisto kokybė, bet ir tai, kokios naudos jų organizmui gali duoti vienas ar kitas produktas. Kaip tik todėl žuvys, jūrų gėrybės bei avinžirniai tapo labiausiai pageidaujamais ingredientais. Ką įdomaus iš jų pasigaminti?

5 pyragai su šaldytomis uogomis

Stiklinė to, šlakelis ano, keletas šaukštų šito, dar vienas kitas netikėtas ingredientas, kurį galima pavadinti maža kulinarine paslaptimi, ir didelė sauja šaldytų uogų. Maždaug taip atrodo receptai paprastų naminių pyragų, kuriuos išdidžiai dedame ant šaltojo sezono vaišių stalo. Kurį iš šių 5 variantų norėtumėte išbandyti?

Kodėl verta gaminti kartu su vaiku?

kartu su vaiku

Gaminti kartu su vaiku? Kartais ši mintis atrodo šiurpoka. Juk virtuvėje visko tiek daug gali nutikti: įsipjaus, nudegs, susižeis… na, arba mažų mažiausiai išsiteps iki ausų ir dar išterlios viską aplinkui. Bet iš tiesų gaminti maistą kartu, o paskui – kartu ir suvalgyti tai, ką pagaminote, – puikus užsiėmimas visai šeimai, kuriame yra ir pramogos, ir edukacijos, ir tarpusavio ryšio stiprinimo elementų!

Ar supermaistas tikrai suteiks supergalių?

Maisto produktų mados keičiasi lygiai taip pat sparčiai, kaip ir švarkų siluetas ar batų noselių forma ant prêt-à-porter podiumo. Ir čia kartkartėmis atsiranda superžvaigždžių – produktų, kurie tampa tikrų tikriausiu virusu gerąja prasme: ūmai jie pamėgstami visur. Yra ir tokių, kurie – tarsi maža juoda suknelė – madingi bei populiarūs visada. Kitaip tariant, tiesiog neišeina iš mados. Ir vienu, ir kitu atveju tokie produktai vadinami supermaistu.

Sveikų, maistingų ir jūsų organizmui tikrai naudingų patiekalų idėjos: nuo žurnalo – tiesiai ant jūsų stalo!

Žurnalas „VIRTUVĖ Nuo… Iki…“ jau prekybos vietose!

VIRTUVĖ Nuo... Iki...
VIRTUVĖ Nuo... Iki...
VIRTUVĖ Nuo... Iki..
VIRTUVĖ Nuo... Iki...
VIRTUVĖ Nuo... Iki...