Užkandžiai (2022 m. Nr. 1)
Nustebinkite paprastumu ir sužavėkite skoniu!
Receptai, idėjos nuo kasdienai paruoštukų iki vaišių. Rinktis yra iš ko: vieno kąsnio užkandukai, o gal visa lenta; žaibiški, kvepiantys dūmu; stiklinėje: patogu ir įspūdingai atrodo; prisiminime, kiek primirštus klasikinius ir visada yra galimybė paruošti sveikesnius.
Plikytos tešlos čeburekai
Tešla: 385 g miltų + 3 šaukštai aliejaus + 1 šaukštas degtinės + 180 ml verdančio vandens
Įdaras: 450–500 g maltos kalakutienos filė + 70–100 ml šalto vandens + 1 svogūnas + 2 šaukštai pertrintos varškės + maltų juodųjų pipirų + petražolių lapelių.
Pikniko salotos „Sluoksnis ant sluoksnio“
4 stiklainiukai
po saują į kiekvieną stiklainį smulkintų traškių, ne taip greitai sutęžtančių salotų
2 be sėklų pomidorai, supjaustyti kubeliais
1 didelis raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas
po 6 žiedeliais supjaustytas alyvuoges į kiekvieną stiklainį
400 g nusausintų raudonųjų pupelių
4–6 šaukštai meksikietiškos salsos
4 šaukštai graikiško jogurto, sumaišyto su „Cajun“ ar kitais mėgstamais prieskoniais, žalumynais
80–100 g tarkuoto sūrio (čederio ar ementalio)
tortilijų, duonos traškučių
Meksikietiška salsa: 1 svogūnas + 300 g pomidorų + 4 česnakų skiltelės + 2 aitriosios paprikos + 1 šaukštelis rudojo cukraus + 1 citrinos sultys + kalendrų lapelių.
Bulvių griežinėliai su silkėmis ir burokėlių kremu
3–4 virtos bulvės
1 silkės filė
Burokėlių kremas: 1 virtas arba keptas burokėlis + 50 g minkšto ožkų pieno sūrio + 1 šaukštas balzaminio acto + 100 ml grietinėlės + 2 šaukšteliai želatinos + druskos, baltųjų pipirų pagal skonį.