Užkandžiai (2022 m. Nr. 1)

Nustebinkite paprastumu ir sužavėkite skoniu! 

Receptai, idėjos nuo kasdienai paruoštukų iki vaišių. Rinktis yra iš ko: vieno kąsnio užkandukai, o gal visa lenta; žaibiški, kvepiantys dūmu; stiklinėje: patogu ir įspūdingai atrodo; prisiminime, kiek primirštus klasikinius ir visada yra galimybė paruošti sveikesnius.

Plikytos tešlos čeburekai 

 

Tešla: 385 g miltų + 3 šaukštai aliejaus + 1 šaukštas degtinės + 180 ml verdančio vandens 

Įdaras: 450–500 g maltos kalakutienos filė + 70–100 ml šalto vandens + 1 svogūnas + 2 šaukštai pertrintos varškės + maltų juodųjų pipirų + petražolių lapelių.

Pikniko salotos „Sluoksnis ant sluoksnio“

4 stiklainiukai                    

po saują į kiekvieną stiklainį smulkintų traškių, ne taip greitai sutęžtančių salotų

2 be sėklų pomidorai, supjaustyti kubeliais 

1 didelis raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas

po 6 žiedeliais supjaustytas alyvuoges į kiekvieną stiklainį

400 g nusausintų raudonųjų pupelių 

4–6 šaukštai meksikietiškos salsos 

4 šaukštai graikiško jogurto, sumaišyto su „Cajun“ ar kitais mėgstamais prieskoniais, žalumynais

80–100 g tarkuoto sūrio (čederio ar ementalio)

tortilijų, duonos traškučių

Meksikietiška salsa: 1 svogūnas + 300 g pomidorų + 4 česnakų skiltelės + 2 aitriosios paprikos + 1 šaukštelis rudojo cukraus + 1 citrinos sultys + kalendrų lapelių.

Bulvių griežinėliai su silkėmis ir burokėlių kremu

3–4 virtos bulvės

1 silkės filė

Burokėlių kremas: 1 virtas arba keptas burokėlis + 50 g minkšto ožkų pieno sūrio + 1 šaukštas balzaminio acto + 100 ml grietinėlės + 2 šaukšteliai želatinos + druskos, baltųjų pipirų pagal skonį.




 

 

 

Augalai
Velykos
Kalėdos
Kaledos. Švenčių belaukiant.