Moters savaitgalio virtuvė (2022 m.) Nr. 6

Vafliai su gausybe sėklų, pakeisiantys duoną   

160 g riešutų miltų

30 g maltų linų sėmenų

2 dideli kiaušiniai

100 g jogurto ar augalinio pieno 

1 šaukštelis druskos

40 g ištirpinto kokosų aliejaus arba ghi sviesto

2 tarkuotos česnako skiltelės 

100 g speltų miltų

100 g vandens

1 šaukštas sezamų sėklų

2 šaukštai moliūgų sėklų

Nekaltas „Mojoto“ / „Nojito“ su trešnėmis   

1 sauja trešnių

10–15 mėtų lapelių

žiupsnelis cukraus

1 šaukštelis medaus

30 ml citrinos sulčių

120 ml atšaldytos vaisinės arbatos 

 

Vištiena su pestu ir kalafiorų paplotėliais     

4 vištų krūtinėlių gabaliukai po 140 g 

žiupsnis vištienos prieskonių

šlakelis aliejaus

4 šaukšteliai pesto 

Garnyro paplotėliams:

200 g kalafioro

ryšelis petražolių arba krapų

1 česnako skiltelė

1 kiaušinis 

50 g tarkuoto sūrio

30 ml aliejaus 

1 šaukštelis malto kumino

1 šaukštelis maltos kalendros

žiupsnelis aitriosios paprikos

 

 

 

Augalai
Velykos
Kalėdos
Kaledos. Švenčių belaukiant.
Obuoliai