Kosnservavimas (2021 m.)

Žurnalo „Moters savaitgalis” specialusis projektas

Pastarasis laikas įrodė: namuose tikrai praverčia vienas kitas stiklainiukas kvapnaus padažo, mišrainės, maišelis su uogomis, daržovėmis. Pagaliau praleidę daugiau laiko virtuvėje, supratome, kad naminis maistas gardesnis, skalsesnis. Tarp mūsų siūlomų receptų rasite ir klasikos su žiupsniu improvizacijos, ir naujų.

Tikri delikatesai: abrikosų uogienė su migdolais, užkandžiui vytinta ančių krūtinėlė, uogų likeris, stiklainiukas nepabodusių agurkų „Kruvinoji Merė“, pomidoriukai su trešnėmis…

Sveikiau ir gardžiau marinuoti su natūraliomis sultimis. Ir būtinai išbandykite natūraliai spalvotus marinatus, įvairiausius derinukus ir net įdarytas daržoves.

Raugintos morkos su kraujažolėmis, imbierais ir gvazdikėliais – skamba intriguojančiai?! Tai puikus užkandis žiūrint filmą ir tobulai tinka į vaikų priešpiečių dėžutes, nes išskiria mažiau skysčio.  

Tikimės sugundyti ir įkvėpti išbandyti naujus receptus ir visada turėti skanių atsargų.

 

Augalai
Velykos
Kalėdos
Kaledos. Švenčių belaukiant.