Konservavimas.

Žurnalo „Moters savaitgalis” specialusis projektas.

AIŠKIAI AIŠKU, šiųmetis pavasaris primena – tikrai praverčia vienas kitas stiklainiukas ar indelis šaldiklyje uogų ar kvapnios uogienės.  Receptų rasite ir klasikos su žiupsniu improvizacijos, ir naujų uogų ir vaisių derinių, pagardintų riešutais, romu.

Daug receptų marinuotų daržovių sultyse, su vaisiais ir uogomis. Būtinai išbandykite įdarytas marinuotas daržoves. „Ant bangos“ – raugintos daržovės. Raugti galite uogas, vaisius. Beje, būtų nuodėmė vieno kito stiklainiuko padažo, pagardo, čatnio neturėti tarp savo atsargų. Nustebinkite visus vytintomis slyvomis.

Marinuokite, raukite, šaldykite, vytinkite, virkite uogienes, pagardus, mišraines, naminius padažus, kad niekada netrūktų skonių ant Jūsų stalo.

Pataria raugintų daržovių meistras Gintaras

raugintų daržovių meistrasApie Gintaro raugintų agurkų išskirtinį skonį sklando gandai po visą Vilnių.

Gintaras Sucila maisto technologo diplomą įgijo priartėjęs prie keturiasdešimties. „Dabar esu savo vietoje“, – sako ir priduria, kad darbas nenuobodus ir kūrybos čia pakanka.

Jo nuomone, svarbu kiekvienas lapas, kiekvienas prieskonis, kiekvienas gramas druskos, net vanduo raugintoms daržovėms suteikia ypatingo skonio. Be jokios abejonės, ir jį atimti gali… Daugelis sako, kad raugiant agurkus pakanka vieno kito krapo, vyšnių lapų. Tikrai nepritariu. Penki svarbūs patarimai ir forminis receptas.

Vytinta kalakutiena

Vytinta kalakutiena

Jos kaina parduotuvėje nėra menka. Kirba klausimas: o gal galima pabandyti namuose? Neramu dėl gąsdinimų, kad nesaugu valgyti termiškai neapdorotą mėsą? Nuraminame, nes kalakutiena, kuri pasaulio mokslininkų pripažinta kaip ateities mėsa, nebūna užkrėsta salmonelėmis kaip vištiena.

Su sojų padažu ir imbierais

1 kg kalakutienos filė

Marinatas: 4 šaukštai sojų padažo, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 4 česnakų skiltelės, 1 šaukštelis tarkuotų imbierų, ½ citrinos sultys, 2 šaukštai garstyčių, žiupsnis pipirų

Tik tiek tereikia… O receptų rasite ne vieną…

(Ne)gali būti!

Marinuoti, rauginti arbūzai tiks prie mėsos, paukštienos ar žuvų patiekalų, per žiemos bei kitas šventes paįvairins mūsų stalą. Gardi netgi uogienė iš jų žievelių, nes jos labai vertingos. O ar esate ragavę marinuotų pomidorų su gėlėmis serenčiais?

Žurnalas “Konservavimas” jau prekybos vietose!