Akistata Nr.54 (2020 m.)

Keturiolikos žmonių žudikas mano, kad kaltę jau išpirko

Kauno apygardos teisme (KAT) buvo išnagrinėtas Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriaus Dainiaus Sušinsko teikimas dėl nuteistajam Valerijui Januškevičiui (64 m.) paskirtos laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės pakeitimo į terminuoto laisvės atėmimo bausmę. V. Januškevičius  – vienas žiauriausių Lietuvos nusikaltėlių, kurio sąžinę slegia net 14 žmonių mirtys. Apie Vilniaus bomberio gaujos nusikaltimus ir, kodėl V. Januškevičiui dar teks palaukti bausmės sušvelninimo, skaitykite naujausiame „Akistatos“ numeryje.

Sugyventinį aptiko lovoje su drauge

Tikriausiai ne viena moteris įsiustų, aptikusi sugyventinį su savo drauge vienoje lovoje. Būtent taip nutiko Laimai B., kuri prisiragavusi „velnio lašų“, į darbą paleido kumščius ir taip užsidirbo teistumą.

Tai atsitiko liepos 5-osios naktį Šilutėje. Iš vakaro į namus, kur Laima gyvena su Vladu Ž., atėjo draugė Danutė S. Kompanija gėrė sidrą, tačiau vėliau užsinorėjo ir kai ko stipresnio. Ant stalo atsirado butelis degtinės. Išgėrę tą butelį, sugyventinis ir draugė išėjo… ir negrįžo apie 4 valandas.

Sėdėdama virtuvėlėje ir vis žvilgčiodama pro langą, Laima sugyventinio laukė beveik iki 4-os ryto. Vėliau Laima nuėjo į kambarį ir pamatė, kad jos sugyventinis ir viešnia guli vienoje lovoje. Moteris iš karto pagalvojo, kad sugyventinis jai neištikimas ir trenkė draugei per veidą… Tokios bylos nėra retenybė.

Žagintojai, siekdami išvengti bausmės, aukas nužudo

Pasaulį šiurpina vis pasirodančios žinutės apie Indijoje išprievartautas ir nužudytas moteris. Šioje šalyje vienoms nepatariama keliauti ir turistėms – pasitaiko atvejų, kada žiauriai išprievartaujamos svetimšalės ar net vienuolės.

Šį kartą didžiulę pasipiktinimo bangą sukėlė devyniolikmetės mirtis po grupinio išprievartavimo. Moteris mirė ligoninėje Naujajame Delyje nuo sunkių sužalojimų. Anot aukos šeimos, vyrų išžaginta mergina buvo rasta kraujo klane visiškai suparalyžiuota. Jai buvo išpjautas liežuvis ir sulaužytas stuburas. O kiek ankčiau buvo išžagintos ir ant mango medžio pakartos dvi paauglės. Kodėl Indijos valdžia nesugeba užkirsti kelio žiauriems nusikaltimams?