Akistata Nr.52 (2020 m.)

Lovoje su svetimu vyru, kai savas stovi kojų gale

Mylimųjų išduoti ar atstumti vyrai neretai griebiasi keršto. Moterims, geriausiu atveju, tai baigiasi pažeminimu ir mėlynėmis, o blogiausiu – sunkiais sužalojimais arba net mirtimi.

Dažniausiai tokiu atveju kaltas pavydas. Juk galėtų žmogus, kad ir lovoje užtikęs savo žmoną ar sugyventinę su kitu, nusispjauti, trenkti durimis ir išeiti, o aprimus aistroms ieškoti išeities, kaip gyventi toliau. Tačiau tokie atvejai, ko gero, reti – dažniau žmonės elgiasi kaip gyvūnai, kuriuos valdo tik biologiniai instinktai.

Vienas tokių instinktų – kovoti už save, nugalėti konkurentą, įrodyti savo pranašumą. Gyvūnų pasaulyje šie instinktai padeda išlikti, susilaukti palikuonių ir išsaugoti savo rūšį. Žmogus gi dažnai pasiduoda jausmams – pykčiui, neapykantai, pavydui ir atsiduria tik per plauką nuo tragedijos.

Taip atsitiko ir šiauliečiui Arūnui R., kuris šiemet, kovo 8-ąją, grįžęs į namus savo žmoną, su kuria gyveno jau 7 metus ir augino du vaikus, rado lovoje ją ne vieną… Apie mylimųjų išdavystes skaitykite naujausiame „Akistatos“ numeryje.

 

Leko gaujos narys laisvės dar neišvys

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai atsisakė tvirtinti Lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisijos Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nutarimą taikyti nuteistajam kauniečiui Mariui Čebeliui (36 m.) lygtinį paleidimą iš įkalinimo įstaigos neatlikus 3 metų laisvės atėmimo bausmės.

Nors M. Čebelis bausmės atlikimo metu yra 33 kartus skatintas, neturi galiojančių nuobaudų, dirba, jam suteikta teisė gyventi su šeima bute, esančiame šalia atvirosios kolonijos, tačiau teismas nusprendė, kad „neatliktos laisvės atėmimo bausmės dalis už padarytus sunkius bei labai sunkų nusikaltimą šiuo metu vis dar neleidžia daryti neabejotinos išvados, jog paleidus nuteistąjį lygtinai iš laisvės atėmimo vietos, būtų įgyvendinta bausmės paskirtis, realizuoti bausmės individualizavimo ir teisingumo principai“. Už kokius itin sunkius nusikaltimus buvo nuteistas Leko gaujos narys?

Neonaciui teismas skyrė švelniausią bausmę

Galime tik pasidžiaugti, kad Lietuvoje teroro aktai – tikra retenybė. Štai paskutinio teroro akto vykdytojas neseniai išgirdo teismo nuosprendį. Vilniaus apygardos teismas (VAT) skyrė 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę teroro aktą sostinėje pasikėsinusiam surengti Vilniaus kolegijos studentui Gediminui Beržinskui (21 m.).

Keisčiausia, kad studentas priklausė Estijoje įkurtai neonacistinei organizacijai „Feuerkrieg Division“, kuriai vadovauja trylikametis…