Moters savaitgalis Nr.15 (2022m.)

Išprotėję dėl Cary Granto: įspūdingi meilės romanai

Aktorius Cary Grantas yra žinomas kaip „antras iš didžiųjų“ po Humphrey Bogarto, jis apdovanotas „Oskaru“ už laimėjimus kino srityje ir yra daugiau nei 70 filmų žvaigždė. Dar jis vienas garsiausių visų laikų Holivudo lovelasų!

Archibaldas Alexanderis Leachas, žinomas kaip Cary Grantas, gimė 1904 m. sausio 18 d. britų Bristolyje. 4 metais anksčiau jo vyresnis brolis mirė nuo tuberkuliozinio meningito, motina dėl jo mirties kaltino save, todėl jauniausią sūnų ypač globojo.

Deja, moteris sirgo klinikine depresija ir, kai berniukui buvo 9 m., tėvas paguldė žmoną į psichiatrijos kliniką. Sūnui buvo pasakyta, kad mama išvyko, o paskui – mirė.

Iki to laiko vaikinas jau buvo įgijęs viešų pasirodymų patirties, o vėliau gavo stipendiją mokytis teatro mokykloje. Jo tėvas turėjo problemų dėl alkoholio, netrukus vedė antrą kartą, ir paaiškėjo, kad laiko auklėti sūnų jam nebeliko. Būdamas 14 m. Archie įstojo į valkataujančių akrobatų trupę, vaidino ir su jais, ir mobiliuose teatruose. Vaikystė paliko sunkų antspaudą jo gyvenime, tad iš tiesų jis atsiskleidė tik 1932 m., kai sulaukęs 28 m. pasiekė Holivudą.

Kaip įveikti nemalonumus

„Pastaruoju metu pradėjau labai jautriai reaguoti į bet kokias didesnę įtampą keliančias situacijas. O ką ir kalbėti apie metinį pokalbį su vadovu, nors tai įprastas kasmetis įvertinimas ir tikslų numatymas. Nors ir nerimaudama, bet laukiau jo kaip galimybės aptarti algos didinimo klausimą. Tačiau pokalbis pasisuko nenumatyta linkme: vadovas savo ataskaitoje apžvelgė, kad mano darbas turi trūkumų, kad yra taisytinų dalykų. Labai sunerimau, galvoje ėmė mirgėti scenarijai apie atleidimą, apie tai, kaip neturėsiu iš ko sumokėti nuomą, kaip galų gale liksiu bedarbė, benamė ir gyvensiu šiukšlyne… Kelis vakarus verkiau, skundžiausi draugei, bet nepalengvėjo. Ir toliau nerimauju, daug galvoju, blogai jaučiuosi“, – apie tokią savo reakciją į nemalonumus pasakoja mūsų skaitytoja Dominyka.

Moters savaitgalis