Moters savaitgalis Nr.47 (2021m.)

Ruošiamės šventėms pagal Feng Shui

Artėjant pačioms mistiškiausioms metų šventėms, visus jaudina klausimas: kur pagal Feng Shui pastatyti eglutę, kaip teisingai pasirinkti sektorių namuose, kad prisikviestume laimę, sėkmę ir kitus gerus dalykus Naujaisiais.

Visų pirma, reikia pasirūpinti namų švara ir tvarka, išvalant jų erdvę. Pagal Feng Shui, visi daiktai namuose turi būti išdėstyti atsižvelgiant į pagrindinius taškus. Tada energija nukreipiama tinkama linkme ir užtikrina greitą tikslų pasiekimą bei norų išsipildymą. Eglutė ar kitas pasirinktas šventinis medis suaktyvina energiją, kuri padeda namo šeimininkams siekti užsibrėžtų tikslų. Svarbi medžio vieta, kuri parenkama atsižvelgiant į kitų metų pageidavimus. Remiantis kinų filosofija, tinkamos vietos namuose pasirinkimas spygliuotajai gražuolei padės pritraukti turtus, laimę ir meilę. Svarbu atsiminti, kad per eglės viršūnę teka teigiamos energijos srautai. Todėl reikia pasirinkti tokį medį, kuris nesiremtų į lubas. Nerekomenduojama nupjauti eglutės viršūnės. Pastatyti eglutę gruodyje palanku Pietinėje, Pietvakarinėje ir Vakarinėje būsto dalyse.  O tiems, kas ją puoš tik sausyje, labiau tiks Rytai arba Pietvakariai.

Grožio imperatorė Helena Rubinstein: gerai reklamai nereikia per daug faktų

Prieš 150 metų gimusi grožio verslo pradininkė Helena Rubinstein per savo nuotykių kupiną gyvenimą pakilo į sunkiai pasiekiamas aukštumas ir tapo stiprių moterų įkvėpimu. Bet jos istorijoje yra ir daug abejones keliančių dalykų,

Helena Rubinstein (1870–1965) Sukūrė vieną pirmųjų pasaulyje kosmetikos kompanijų. II pasaulinio karo metais, kai dauguma kosmetikos salonų Europoje užsidarė, ši moteris ramiai plėtojo savo verslą Pietų Afrikoje, Azijoje, 1960 metais pastatė kosmetikos fabriką Izraelyje. Jos verslo įmonės dirbo sėkmingai, o vėliau H. Rubinstein turtus panaudojo labdaros įstaigoms, rėmė švietimą, meną ir sveikatos priežiūrą. Kosmetikos magnatė mirė sulaukusi 94 metų, iki paskutinių dienų vadovavo savo kosmetikos imperijai.

1872 m. gruodžio 25 d. Krokuvoje, dabartinės Lenkijos teritorijoje gimusi Helena Rubinstein buvo vyriausia iš aštuonių dukterų; jos tėvas buvo žydų prekeivis žibalu, šeima gyveno kukliai. Tėvai ją vadino Chaja. Vėliau gyvenime ji sau davė kitą vardą. Atsisakiusi santuokos, kurią suorganizavo tėvai, ji 1896 m. išvyko iš šalies ir išplaukė į Australiją laivu gyventi pas dėdę ir jo šeimą. Laivo keleivių sąraše jauna moteris nusprendė prisistatyti Helena – aliuzija į gražuolę Eleną iš Trojos. Ji taip pat nurodė ir kitą savo amžių, ne va, esanti ketveriais metais jaunesnė nei buvo iš tikrųjų. Savo bagaže ji nešėsi kremą, kurį ji su seserimis ir mama naudojo namuose Krokuvoje, kaip vėliau buvo teigiama, pagamintą pagal jos mamos receptą.

Moters savaitgalis