Moters savaitgalis Nr.36 (2021m.)

Lija Achedžakova – didelė mažų vaidmenų sėkmė ir narsus charakteris

Mažytė, judri, šiek tiek komiška ir nepanaši į kitas. Tokią Liją Achedžakovą mes matėme garsiuose filmuose: ,,Tarnybinis romanas“, ,,Likimo ironija“ ir kt. Tačiau ji ir gyvenime skiriasi nuo kitų moterų. Lija visam gyvenimui įsiminė, kaip mama, iškankinta darbo ir karščio, atbėgdavo namo prisemdavo iš šulinio kibirą vandens ir užsipildavo jį ant galvos. Tada ką nors labai kukliai persirenginėdama užkasdavo ir vėl išskubėdavo į teatrą. Toks alinantis gyvenimas lėmė mamos ligą – iš pradžių ji peršalo, po to susirgo plaučių uždegimu, o dar vėliau gydytojai konstatavo tuberkuliozę. Tačiau itin prasta sveikata mamos nesustabdė ir ji toliau tebedirbo teatre ir kentė nepakeliamas kančias. Juk teatre būdavo maždaug 30 laipsnių karščio, o ji užsidėjus didelį storą peruką, storiausius kostiumus šokdavo ir dainuodavo 3 valandos, o po to užkulisiuose kosėdavo krauju. ,,Kai mirė mano močiutė, tą vakarą mama irgi neturėjo pasirinkimo – ji vaidino Siuzaną ,,Figaro vedybose“. Beje, kai mirė mano mama, aš taip pat tą vakarą vaidinau…“

KLAUSIMAI ŽINIUONEI

 

Dažnai sapnuojasi numirėlis 

Pastaruoju metu itin dažnai man sapnuojasi velionis vyras. Sapne jis elgiasi keistai – tiesia į mane rankas, kviečia ateiti, kartais verkia. Po tokių nakties košmarų jaučiuosi nekaip. Ką jie reiškia ir ar verta jų bijoti? Angelina S., Kauno raj. 

Numirėlis dažnai sapnuojasi, todėl, kad jo siela yra pasiilgusi žmonių, likusių gyventi šioje žemėje – šeimos narių, artimųjų, draugų. Kartais iš ano pasaulio norima dėl ko nors perspėti ar nurodyti teisingą kelią, kuriuo derėtų eiti. Buvusio sutuoktinio dvasia greičiausiai ilgisi jūsų. Jeigu jau sukūrėte naują šeimą ir joje jaučiatės laiminga, išėjusysis Anapilin stebi jūsų gyvenimą ir apgailestauja, kad pats negali būti greta. Kaip atpratinti dvasią drumsti jums ramybę? Kai jį ir vėl pasirodys sapne, ryte, vos nubudusi, ištarkite: „Nejausiu pykčio ir žodžio blogo neištarsiu,  bet prašau tave išeiti ir ramybę man suteikti“.  Perspėju – iš pradžių šis būdas gali ir „nesuveikti“. Bet jei šiuos žodžius ištarsite kiekvienąsyk, kai tik susapnuosite negyvėlį, sapnai būtinai liausis. 

Moters savaitgalis